Македонија
22. November 2022 - 14:29

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ бараа гласови од скопјани за Арсовска и направија катастрофа

ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски бараа поддршка од граѓаните на Скопје за нивната кандидатка за градоначалничка, Даниела Арсовска.

Заради рацете во медот од тендер вреден 136 милиони евра се испокараа. Градот Скопје е пред нова катастрофа и во тотален колапс, нема ниту еден проект којшто се реализа, не функционираат јавните претпријатија, после 30 години нема ниту јавен превоз а не нешто повеќе.
 
Одговорноста е кај ВМРО-ДПМНЕ и шпицниот градоначалник Мицкоски за штетата што Град Скопје ја трпи во оваа година и ја покажува сета нивна неспособност.
 
По Скопје 2014, ВМРО-ДПМНЕ им приредува нова катастрофа на граѓаните на главниот град.
 
Се она што Мицкоски го ветуваше пред скопјани се покажа како една голема и огромна лага.
 
Затоа Владата предводена од СДСМ, ќе ги преземе сите големи и клучни проекти кои се започнати во Скопје и во рамките на своите надлежности ќе ги направи, заради граѓаните, заради скопјани.
 
 
Центар за комуникации со јавноста