Бизнис
12. March 2018 - 13:34

Зголемен прометот кај храната, непрехранбените производи и горивата

Во текот на минатата година  во трговијата на мало пораст е забележан кај непрехранбените производи, освен горивата и кај храната, пијалаците и тутунот, објави Државниот завод за статистика.

Зголемен промет на мало е забележан и кај моторните горива.