Македонија
19. March 2019 - 13:05

Во Кичево почна со работа нова модерна приватна гинеколошка поликлиника

На свечен начин во Кичево се пушти во употреба нова приватна гинеколошка поликлиника „Ера њу лајф” , која ќе работи во склоп на приватната поликлиника „Ера медика” во сопственост на бизнисмен од Кичево кој живее и работи во САД, Идриз Шабани.

На чинот на пуштањето во употреба учествуваше и лидерот на ДУИ Али Ахмети кој ја поздрави ова инвестиција кој како што рече е пример како наши сограѓани со нивните инвестиции придонесуваат за развојот во сите сфери на општеството.

Додека пак Дехари рече дека ова инвестиција е доказ дека вреди да се инвестира и дека Кичево но и нашата земја воопшто нудаат добри услови за приватни инвестиции во сите сфери , посочи тој по пуштањето во употреба на поликлиниката.

Во приватната гинеколошка поликлиника „Ера њу лајв” ќе се изведуваат прегледи и дијагностичко-терапевтски интервенции од сите области на гинекологијата и акушерството.

-Во широката палета на услуги спаѓаат редовни гинеколошки прегледи, следење на нормална и високо-ризична бременост, 4Д ултразвучни прегледи, иследувања на менструалната функција, пери- и постменопаузалните проблеми, како и дијагностички интервенции како ендометријалната биопсија, хорионбиопсии и амниоцентези рече сопственикот Шабани кој додаде дека во моментот само во гинекологија се ново вработени осум луѓе претежно медицински кадар , па така вкупната бројка на вработени во нашата поликлиника достигнува 51, кои се стручни лица од медицинската област.