СЕ ИЛИ НЕШТО

Loading Video...

Гeјм шоуто “Се или нешто” се работи по формат на EndemolShine, се емитува од понеделник до петок во 18 часот.

За учество во квизот пријавете се на: seilinesto@sitel.com.mk

Ова е најпознатиот ТВ формат кој се емитува или се емитувал во повеќе од 80 земји во светот.

Играта е едноставна. Секојдневно еден од 22 натпреварувачи се обидува да дојде до милион денари во битката со Банкарот.

Неговата игра започнува со отворање на првите 5 кутии во кои се кријат суми од 1 денар до милион денари.

Останатите 21 натпреварувач го бодрат и ја следат играта на натпреварувачот кој секој ден бил со нив за да може да го победи Банкарот.

По првиот круг од отворање на 5 кутии, следува понуда на Банкарот, која натпреварувачот може да ја одбие или прифати.

Ако продолжи понатаму следува круг од отвотрање на 3 кутии во неколку рунди се додека натпреварувачот не се откаже или не ја прифати понудата на Банкарот.

Натпреварувачот може да остане да игра до крајот со кутијата која по случаен пат ја избрал пред почетокот на емисијата.

Водител: Лила Стојановска

ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРИ НА КВИЗОТ СЕ ИЛИ НEШТО