Македонија
9. March 2022 - 20:44

Рускиот амбасадор Баздникин: Не гранатираме цивилни објекти, сите тие снимки се лажни

Нашите вооружени сили користат високо прецизно оружје и ја уништуваат исклучиво воената структура на украинските власти, информираше вечерва рускиот амбасадор Баздникин во тема на ден на Сител.

-Сепак за жал сите воени дејствија се поврзани со жртви и не само меѓу војниците. Ако руската страна ја занемареше заштитата на цивилното население ќе можевме целосно да избегнеме загуби меѓу нашата војска но можеше да има многу повеќе цивилни жртви. Секој човечки живот е бесценет. Длабоко сожалуваме и изразуваме сочувство до семејствата на жртвите.

Рускиот амбасадор изјави дека не гранатираат ниту детски болници ниту било кој цивилен објект и дека сите тие снимки се лажни.