Македонија
4. March 2021 - 14:52

Прв ден емитување БНТ во Македонија: Македонските револуционери претставени како бугарски

Бугарската национална телевизија и официјално од денеска зрачи територија на Република Македонија, а на самиот старт со емитувањето на програмата не изостана ниту провокацијата каде што сите македонски дејци се претставени како бугарски.

Договорот за емитување на бугарската БНТ беше постигнат кон почетокот на месец февруари, а истиот го договорија специјалниот пратеник во преговорите со Бугарија, Владо Бучковски, на средба со бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов, директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, како и првиот човек на Телеком, Никола Љушев.

Интересно е да се слушне она што точно се емитуваше на првиот ден од емитувањето на бугарската БНТ во Македонија, во продолжение погледнете еден дел од од истото, односно македонските ревулоционери беа претставени како бугарски: