Македонија
16. December 2015 - 8:50

Предавање на бугарскиот академик Стефан Воденичаров во МАНУ

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска предавање ќе одржи академик Стефан Воденичаров од Бугарската академија на науките, на тема „Деградација на металните структури од радијација и влијанието на животниот век на НЕЦ „Козлодуј“.

Воведна реч ќе одржи академик Љупчо Коцарев, потпретседател на Македонската академија на науките и уметностите.

За научниот придонес на академик Воденичаров ќе зборува академик Глигор Каневче, раководител на Истражувачкиот центар за енергетика и одржлив развој при МАНУ.