Џет-Сет
15. October 2021 - 8:36

На 49-годишна возраст од Ковид-19 почина актерот Марко Живиќ

На 49-годишна возраст во Белград по тешка борба со коронавирусот почина актерот Марко Живиќ.

Живиќ ги помина последните денови во болница, на респиратор, и тој вторпат беше хоспитализиран поради коронавирусот. Првиот пат кога бил примен неговата состојба се стабилизирала, па бил пуштен на домашно лекување, но симптомите одеднаш се влошиле.

Марко Живиќ играл во многубројни филмови, театарски престави, серии, но најистакнати улоги има во филмовите Некролози за Ескобар и Монтевидео, Бог те видео.