Ракомет
12. October 2021 - 11:30

На 38-годишна возраст почина поранешната ракометарка на Кометал ЃП, Јулија Портјанко

Синоќа на 38-годишна возраст почина поранешната ракометарка на Кометал Ѓ. Петров, Јулија Николиќ, поранешна Портјанко.

Таа дојде во Македонија во 2003 година во тимот на Кометал Ѓорче Петров и многу брзо почна да ги брани боите и на македонската репрезентација.

Во Кометал Ѓ. Петров помина шест години, а потоа замина во Ускудар. Во 2013 година да дојде во ЖРК.Вардар.