Како совршено да ги испечете костените
Есента стигна а со нејзе и костените кои на многумина од нас ни се омилени. За да ги испечете костените не е потребна некоја голема мудрост. Сепак многумина избегаваат тоа да го правад дома, бидејќи им се гледа како да има премногу работа, па поради тоа купуваат печени костени. За почеток потребни ви се свежи костени и еден нож. Но не било каков, за да ги исечете совршено земете остар нож со забци.
Секој костен засечете го на широко. Потоа, префрлете ги расечените костени во тенџере, додате вода и малце посолете ги. Пуштете да се крчкаат додека не провријат, а потоа извадете ги костените од вода, префрлете ги во тафче и ставете ги во рерна загреана на 220 степени да би се печеле околу 15 минути. Кога костените ќе се испечат ставете ги во чинија, прекријте ги со крпа и оставете ги пет минути да одстојат.
outube.com/watch?v=Vm6_P4_KJT4
Ново на Сител
-
Поради штрајкот на француските контролори на летање откажани повеќе од 1.500 летови
-
ФК Силекс со бесплатен превоз и карти за натпреварот со ФК Дечиќ
-
СПM: Се заострува негаторската политика кон македонскиот идентитет и јазик
-
Путин и Трамп разговараа за Украина и историските врски меѓу Русија и САД
-
Уапсен мотоциклистот кој избега откако усмрти скопјанец на кеј
-
Во Германија уапсен маж, кој со секира повреди четири лица
-
Зеленски: За постигнување на мир во Украина неопходна е лидерска средба
-
Mинистерот Муцунски се сретна со амбасадорката на САД, Агелер