Живот
13. August 2015 - 22:00

Го видов Исус и ми рече дека се ќе биде во ред - Бил мртов 20 минути!

Лекарите немаат обајснување и биле лиску да констатираат смрт, кога младото момче се разбудило.

Зак Клементс (17) е силен, здрав и го сака спортот. Оди во средно училиште и игра рагби.

Тој доживеал колапс на часот по физичко. Веднаш бил однесен во болница, каде што лекарите направиле сѐ што е во нивна моќ за да го оживеат.

Неговото срце не чукало 20 минути.

Кога лекарите конечно добиле пулс, Клементс бил префрлен во друга болница. Се разбудил неколку дена подоцна.

Тешко е да се поверува дека воопшто закрепнал, но уште поневеројатна е неговата приказна за тоа кого го видел кога неговото срце престанало да чука.

„Додека бев во несвест, видов човек со долга брановидна коса и голема брада. Веднаш сфатив дека тоа е Исус“ – рекол тој.

Неговото семејство смета дека се случило чудо.

„Му пријдов и тој ја стави раката на моето рамо, велејќи ми дека сѐ ќе биде во ред и да не се грижам“ – раскажал Зак.

Неговите родители му веруваат и неговото враќање во живот го сметаат за Божја волја.