Македонија
3. March 2020 - 9:33

Зоолошката градина во Штип и Битола - логор Аушвиц за животните

Мајмунчето Лука го вратија во Скопје по објавените вознемирувачки слики од состојбата во ЗОО Битола. Во консултација со експерти Лука почетно бил однесен во ЗОО Битола за да живее во заедница со други павиљони. Директорот Наловски тврди дека ЗОО Битола е во одлична состојба освен неколку кафези кои постојат од 1950. Мајмуните, мечката и други животни живеат во услови нималку налик на природните.