Живот
30. March 2016 - 15:38

Злоставувана мечка во кафез живеела 30 години - Погледнете ја реакцијата кога конечно била пуштена!

Фифи навистина имала ужасен живот за една мечка, но кога ќе слушнете низ што се поминала ќе сфатите дека дури и за мечка нејзиниот живот бил страшен.
 
Тоа е затоа што во последните 20 години е затворена во ист кафез, а 10 години предходно била циркуска мечка.
 
Никогаш не и бил дозволен зимски сон, а до моментот кога била спасена и се развиле неколку видови на артритис. Била во толку лоша состојба кога ја спасиле(ПЕТА и Засолниште за диви животни) дури ни тие не биле сигурни дека некогаш ќе се опорави.
 
Па, по 5 месеци на неа и подобро отколку било кога, и конечно може да ужива во својот прв зимски сон.