Македонија
29. March 2023 - 9:14

Земјотрес од три степени во околината на Штип

Земјотрес со магнитуда од 3 степени според Рихтеровата скала е регистриран утринава во 2:41 часот на 72 километри источно од Скопје. 

Според податоците од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, земјотресот потекнува од епицентралното подрачје Св. Николе-Штип и е почувствуван од населението во Штип и околината.