Кошарка
13. February 2018 - 17:01

Вујошевиќ го блокира КК Партизан

 Кошаркарскиот клуб Партизан е блокиран откако судот наложи да се наплатат средства во корист на поранешниот трофеен тренер на црно-белите Душан Вујошевиќ. Забраната се однесува за регистрирање нови фудбалери по одлуката на Кошаркарскиот арбитражен суд ВАТ. 

Одлуката е донесена  за сума од 113 000 евра а претходно Вујошевиќ му остави рок на Партизан да му ги исплати парите во рок од 7 дена. 
Ова е нов проблем за раководството на клубот кое претходно успеа да ја одблокира сметката затворена поради побарувања на Ескпо банката.