Свет
8. February 2023 - 10:36

Во Сирија извлечено девојче по 40 часа под урнатините | ВИДЕО

Во сирискиот град Салкин, недалеку од Идлиб, спасено е мало девојче. 40 часа беше под урнатините, а го извлекоа припадниците на Белите шлемови.

Белите Шлемови објавија видео од извлекувањето на девојчето.

Во Сирија ситуацијата по земјотресот е исклучително тешка поради уништената инфраструктура и истрошениот дравствен систем погоден од долгогодишната војна.