Свет
21. November 2018 - 13:43

Во Италија забележано големо торнадо

Огромно торнадо е забележано вчера над градот Салерно во југозападна Италија.

Според очевидци, торнадото бил силно и кревало контејнери на градското пристаниште.

Засега нема информации за евентуални жртви и повредени.