Здравје
30. December 2015 - 14:56

Внимавајте на која страна спиете, спиењето на десна страна може да ве убие

Доколку сакате да водите здрав живот морате да спиете по 8 часа дневно, децата од 10 до 14 часа во зависност од годините. За здрав живот не е битна само должината на сонот туку и положбата во која спиете.
 
Спиењето на левата страна се покажала како најздрава положба, еве и зошто:
 
- Спиењето на грб може да го попречи и отежни дишењето, а спиењето на десната страна може да биде опасно за вашиот дигестивен систем.
 
- Спиењето на левата страна ќе ги реши и подобри проблемот со варењето на храната.
 
- Спиењето на левата страна помага при отстранување на лимфните течности и токсините од градните канали и лимфните јазли. Додека спиењето на десната страна го зголемува ризикот од многу смртоносни болести!
 
- Нека ви стане навика да спиете на левата страна! Можете да го поставите јастуци на десната страна по должината на целото тело, со цел да го спречите вртењето на десната страна.
 
- Ако спиете на десната страна, пробајте да се одвикнете и да спиете на левата страна.
 
- Уште еден совет, оставете ја уклучена ламбата на дестана страна покрај кеветот, тоа со сигурност ќе ве натера да се свртите на левата страна.