Македонија
8. December 2023 - 20:28

Вања била ставена во вреќа за спиење во подрумот на нејзината зграда

14-годишната Вања Ѓорчевска била врзана и ставена во вреќа за спиење во подрумот на нејзината зграда, па потоа била изнесена од зградата, потврдуваат за ТВ 24 извори од истрагата.

Првоосомничениот Љупчо Палевски, кој поседувал имот во истиот објект, имал клуч од подрумсиките простории како и од влезната врата.

Зградата е изградена од  „Упа Ентерпрајз“, чиј сопственик бил Палевски, каде во минатото биле и канцелариите на самата компанија.

Преку ваквите информации се објаснува нејзиното незабележано грабнување кое се случи во непосредна близина на Градскиот парк, во чија околина има многу угостителски објекти и голема фреквенција на луѓе.