Живот
3. August 2017 - 14:23

Трансроден маж роди бебе

Тристан риз од Портланд (Орегон) кој е роден како жена, го роади детето Леа, 14 дена по девет месеци бременост.

- Тоа беше момент на чиста среќа, вели Тристан по породувањето, кој, заедно со својот сопруг Биф, стравувал сите девет месеци, со оглед на тоа дека минатат година имал срцев удар, но и еден абортус.

Тристан, кој зимал хормони 10 години, престанл со нив откако дознал дека забременил и вели дека семејството и пријателите ја поддржале неговата одлука да роди бебе. Ианку, заедно е седум години и веќе се родители. 2011 година посвоиле две деца, роднини на Биф.

- Имаше луѓе кои ме прашуваа зашто сакам да родам дете. Тие мислат дека трансродните личност се родени во погрешно тело, дека го мразат и затоа го менуваат. Но, не е баш така. Јас зимав тестостерон за да имам брада, длабок глас и за да личам на маж, тоа ми е доволно. Никогаш не посакав целосно да го променам своето тело, вели Тристан.