Македонија
21. February 2024 - 20:02

Стевчо Јакимовски ќе се кандидира за претседател на Македонија

Актуелниот градоначалник на општина Карпош, Стевчо Јакимовски, ќе биде кандидат за претседател на Македонија, на предлог на неговата партија, ГРОМ.

„ГРОМ одлучи да ме предложи за кандидат за претседател на Македонија“, рече Јакимовски.

Како што додаде, искуството, белата коса, резултатите, годините, како и секогаш јасните политички ставови кои ги изразувал  им дало за право на неговите колеги да го предложат за оваа најважна функција за државата.