Македонија
27. August 2019 - 9:03

Синоќа изгаснат пожарот и кај велешкото село Ораовец

Синоќа околу 20:30 часот пожарникари од ТППЕ Велес го изгаснаа пожарот кај велешкото село Ораовец, каде изгрореа десетина хектари ниско стеблеста дабова шума.

Со нивна интервенција пожарот бил ставен под контрола и спречен да се прошири на уште поголема површина под ниско стеблеста дабова шума.