Живот
2. May 2018 - 10:47

Симптоми во бременоста кои го откриваат полот на бебето без да одите на ултразвук

Додека некои родители сакаат машко бебе, други сакаат женско, но една од главните причини поради која родителите сакаат да занаат дали се работи за момче или девојче е за да се припремат, или да купат се што му е потребно.

Па затоа постојат неколку симптоми по кои може да направите разлика дали носите машко или женско бебе:

Ако сте бремени со машко дете:

Немате утринска мачнина во раните месеци од бременоста.

Отчукувањата на срцето на бебето се помали од 140 во минута.

Вишокот килограми се забележуваат на предниот дел од телото.

Стомакот ви изгледа како топка за кошарка.

Ареолите ви се значително потемни.

Стомакот ви е спуштен.

Имате желба за солена храна.

Имате желба за протеини – месо и сирење.

Стапалата ви се често ладни.

Рацете ви се често суви.

Влакната на нозете ви растат побрзо.

Изгледате подобро од кога било.

Урината ви е посветла.

Носот ви се проширува.

Често патите од главоболка.

Ако сте бремени со девојче:

Патите од утринска мачнина уште во раната фаза на бременоста.

Отчукувањата на срцето на бебето се најмалку 140 во минута.

Сте се поправиле најмногу во колковите.

Левата дојка ви е поголема од десната.

Косата ви добила црвен сјај.

Стомакот ви е високо.

Стомакот ви изгледа како лубеница.

Имате желба за благо.

Имате желба за овошје.

Сакате да пиете сок од портокали.

Често го менувате расположението.

Урината ви е со темножолта боја.

Мозолчиња ви избиваат почесто одошто претходно.

Градите ви се отечени.