-->
-->
Швајцарските чоколади отсега посјајни и шарени
-->
Швајцарските научници пронајдоа начин како чоколадото да изгледа шарено, и тоа без додавање посебни состојки.
Истражувачи од Федералниот технолошки институт на Швајцарија открија метод за втиснување посебни структури на површината на чоколадото што би го направило посветкаво и „да сјае како виножито”.
– На тој начин, производот ја менува бојата како камелеон, се вели во соопштението.
„Чоколадото виножито“ е подготвено за индустриско производство, а преговорите со големите производители на слатки се во тек.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Уапсен врховниот судија Наке Георгиев фатен на дело со 10,000 евра мито
-
Приведен судија од Врховен суд за примање поткуп
-
Тема на денот со Срѓан Керим
-
Преговорите за Влада во напредна фаза, ВМРО-ДПМНЕ инсистира на квалитетни кадри од албанскиот партнер
-
Во среда прегласување на седум избирачки места, од полноќ изборен молк
-
Предупредувања од Европската Комисија за Преспанскиот договор
-
Владата не дава 100 евра по жител, пораките се лажни!
-
Смртни закани и за градоначалникот на Кавадарци