Македонија
25. December 2015 - 17:07

Штип ќе добие покриен Градски пазар

Штип за три месеци ќе добие покриен Градски пазар. Директорот на ЈП „Исар“, Ангел Бојаџиев вели дека денеска е завршен тендерот за изградба на 14 дуќани и за покривање на пазарот. Тендерот го добила фирма од струмичкиот регион, која дала најдобра понуда, а проектот, кој се очекува да биде реализиран за три месеци, ќе чини околу 10 милиони денари.

Граѓаните на Штип наредната година треба да очекуваат и реконструирани водоводни и канализациони мрежи.

-Во 2016 година приоритет за реконструкција на водоводната и канализациона мрежа ќе ни биде дел од улицата „Вардарска“, приклучувањето на канализационата мрежата ќе продолжи во приградската населба Карорман, таму ни останаа да приклучиме неколку домаќинства. На сопствен трошок ќе ги реконструираме и водоводната мрежа на улиците „Скоевска“, „25 Мај“ и „Велјко Влаховиќ“ во населбата Пребег. Во градската бања Кежовица ќе се изврши замена и реконструкција на тушевите, вели Бојаџиев.

Штипски „Исар“ наредната година во делот на комуналната хигиена планира да набави два нови трактори, камион за смет, а исто така и нова машина за градската депонија.