Свет
29. August 2017 - 12:21

Северна Кореја во ОН: Ако продолжите, очекувајте катастрофа

 Амбасадорот на Северна Кореја во ОН Ја Сонг Нам порача дека САД треба да очекуваат „катастрофални последици“, доколку продолжат со острата реторика.

Тој оцени дека Северна Кореја има право да ги тестира своите ракети, како што тоа го направим утринава, кога ракета прелета преку Јапонија.