Свет
4. August 2017 - 21:57

Сешнс: Мора да престане протекувањето доверливи информации

Американскиот државен обвинител Џеф Сешнс изјави денеска дека американското Министерство за правда тројно ги зголемило истрагите за неовластено протекување доверливи информации за кои нагласи дека „мора да престане“.

Сешнс соопшти дека во рамки на тие истраги веќе се обвинети четири лица.

– Ние заземаме ставм изјави Сешнс на прес конференција. Тој додаде дека администрацијата на американскитопретседател Доналд Трамп прави напори во борбата против она што го нарече „експлозивен број на случаи на протекување информациишто ја уриваат способноста на владата да ја заштити државата“.

– Оваа навика на протекување информации мора да престане, рече американскиот јавен обвинител.