Македонија
30. March 2021 - 8:35

Седница на Советот за безбедност за состојбата со пандемијата

Актуелната состојба поврзана со пандемијата ќе биде тема на денешната седница на Советот за безбедност на Република Македонија, што ќе се одржи во Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски.

Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на Пендаровски на седницата ќе присуствува министерот за здравство, Венко Филипче.

-На седницата ќе се разговара за актуелната состојба со пандемијата на Ковид-19 на територијата на Република Македонија и мерките и активностите на надлежните институции, информираат од Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски.