Македонија
21. October 2020 - 12:55

СДСМ: Специјална комисија на ВМРО-ДПМНЕ е деструкција

Предлог за специјална комисија за справување во рамките на КОВИД пандемија и деструктивно работење, како што е најавено да се разбере како рекордни броеви од корона вирусот, од СДСМ пред предлогот на опозициската партија.

Според нив веќе има стручна комисија, а тоа е Комисијата за заразни болести и дека не треба да се прават политички игри со оваа сериозна здравствена и економска криза. 

Од пратеничката група на СДСМ велат дека народните избраници треба да се однесат одговорно и да се донесат измени на Законот за заставата од заразените болести.

 

Катерина Нешкова