Македонија
26. February 2024 - 18:06

СДСМ ги фали мерките на Владата кои придонеле за драстичен раст на платите - Мицкоски: Четврт бурек со јогурт беше 50 денари, сега е 120 денари

СДСМ и денеска преку соопштение ги фали мерките на Владата кои велат дека придонеле за драстичен раст на платите.
„Просечната плата СДСМ ја покачи на историски највисоко ниво од 40.000 денари или 650 евра!

Не само што го исполнивме изборното ветување пред граѓаните за 500 евра просечна плата туку и го надминавме на 650 евра.

Поголеми плати значат повеќе пари во џебот на граѓаните, повисок и подобар животен стандард.

Затоа СДСМ и во новиот мандат, во новата програма продолжува со политиките на зголемување на платите“, велат од СДСМ.
На овие тврдења одговори лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.