Живот
14. July 2017 - 11:27

Сара има 26 години, а изгледа како баба: Сите занемуваат кога ќе се соблече, но таа има една моќна порака

Сара Гертс е манекенка со единствен изглед. Нејзе на 10 години и е дијагностицирано ретко нарушување на врзното ткиво поради што телото не и произведува колаген. Поради болеста, Ехлер-Данлос синдром, телото и е сосема набрано поради што и изгледа доста постаро.

-Секоја несовршеност која ја имате всушност ве отсликува вас и вашата животна приказна, сите страдања и сиот пат што сте го поминале, вели Сара на која и требале многу години самата да го разбере тоа. Во 23. година се помирила со своето тело и го засакала. Со моделингот им покажува на луѓето дека се убави без оглед на несовршеноста.

-Сакам да им порачам на сите што се борат со овој синдром, но и со сите останати, дека сте убави такви какви што сте и можете да го постигнете сето она за што сонувате, без оглед на се, рече оваа девојка.