Македонија
15. April 2024 - 12:08

Приведени повеќе затворски полицајци

17 лица припадници на затворската полиција се уапсени во голема акција која утрово се одвивала во затворите.

Како што информираат од Обвинителството сите приведени се изведени пред надлежен судија.

Акцијата следи откако минатата недела во затворот „Идризово“ беше изведен голем претрес при што беа запленети повеќе забранети предмети.

Повеќе детали во текот на денот.