Македонија
3. April 2016 - 22:26

Предлозите на Али Ахмети за нови министри на ДУИ

ДУИ вечерва го објави списокот на министри и заменици министри по оставката на нивните функционери од техничката влада.

Во согласност со едногласната одлука на Централното Претседателство на Демократската Унија за Интеграција, како и своите Статутарни надлежности, Претседателот Али Ахмети одлучи да ги предложи следните кандидати за свои претставници во екзекутивната власт:

1.      Фестим Халили: Министер без ресор (Заменик на Претседателот на Владата задолжен за европски прашања)

2.      Арбер Адеми: Министер без ресор (Заменик на Претседателот на Влада задолжен за спроведување на Рамковниот Договор)

3.      Валдет Џафери: Министер во Минстерство за Правда

4.      Пиштар Лутфиу: Министер во Минстерство за Образование и Наука

5.      Дритон Кучи: Министер во Минстерство за Економија

6.      Башким Ахмети: Министер во Минстерство за Животна Средина и Просторно Планирање

7.      Шухрете Елези: Министер во Минстерство за Локална Самоуправа

8.      Арлинд Зеќири: Министер без ресор (задолжен за странски инвестиции)

9. Беким Максути: Заменик на Министер во Министерство за Одбрана.

10. Агим Нухиу: Заменик на Министер во Министерство за Внатрешни Работи

11. Фатон Положани: Заменик на Министер во Министерство за Транспорт и Врски

12. Гзим Беадини: Заменик на Министер во Министерство за Финансии