Живот
16. October 2015 - 18:39

PornHub тргнува во борба против осветничката порнографија!

Порно страната PornHub покренува сопствена кампања против така наречеите „осветничка порнографија“.
 
Тоа е порнографска содржина која ја објавил некој без дозвола на друго лице, најчесто за да го посрамоти тоа лице, понижи или се освети за прекинот на љубовната врска.
 
PornHub од сега ќе овозможи жртвите од веб страната да побараат отстанување на одредена содржина ако е тој недозволено објавен.
 
Ианку, оваа страница е една од најпосетуваните од овој тип, со дневен „промет“ од 60 милиони корисници.
 
Осветничката порнографија стана еден од горчливите проблеми и иако некој од државите почнаа са воведуваат закони.. Затоа одредени веб страни започнаа вакви акции за заштита на оштетените лица.