Македонија
24. September 2021 - 18:49

Почина Владимир Змејковски, еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ

Почина Владимир Змејковски од Форумот на слободоумни патриоти. Змејковски беше еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ.

Според информации од потесното семејство, Змејковски починал по долго боледување.

Голем број членови и симпатизери на партијата, како и почитувачи на самиот Змејковски денеска преку социјалните мрежи се простуваат од него, со фотографии и последни пораки.