Македонија
31. July 2017 - 11:34

Османи ќе го презентира пред Иванов Планот 3-6-9

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе има средба со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи за Планот 3-6-9.

На средбата во вилата „Водно“, вицепремиерот Османи и претставници на Секретаријатот за европски прашања, како што е најавено, ќе ги презентираат пред претсердателот Иванов активностите за забрзување на еворинтеграцијата на Македонија, содржани во владиниот План 3-6-9.