Живот
21. July 2016 - 18:05

Од „Покемон Гоу“ заработил речиси 8.700 евра

Ако мислевте дека оние кои играт „Покемон Гоу“ се безработници, кои од тоа немат никаква полза, не сте во право.

Имено, Покемон лудилото почна на некои да им носи заработувачка, а таа и не е баш мала.

Станува збор за продажба на Покемони преку иБеј. Играчите кои достигнале повисоко ниво сега им продаваат Покемони на оние кои немале толку среќа или амбиции во „ловот“.

Британскиот весник „Дејли Телеграф“ објави дека еден играч од Брајтон од продажба на Покемони успеал да заработи речиси 8.700 евра.

Имјаќи предвид дека оваа заработката е оставрена само со неколкудневно „типкање“ на мобилниот, многумина почнаа да размислуваат дека оние кои по цел ден „ловат“ Покемони, можеби и не се толку луди. 

„Покемон Гоу“ за кусо време станаа вистински глобален феномен, а компанијата „Нинтендо“ по издавањето на оваа игра двојно ја зголеми својата вредност.