Македонија
10. January 2022 - 18:55

Од 22 часот утре привремено ќе биде недостапно плаќањето билет со телефон во јавниот превоз

 Од утревечер од 22 часот во автобусите за јавен превоз во Скопје нема да функционира опцијата за плаќање билет со мобилен телефон, валидација преку бројот 185.

Како што соопшти Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“, прекинот на оваа услуга ќе биде привремен и заради надградба на системот за електронска наплата.

Од среда, 12 јануари, опцијата за плаќање со мобилен телефон ќе биде повторно достапна, информираше ЈСП.