Свет
14. August 2017 - 9:12

Објавен првиот спот на кампањата на Трамп за следните избори

Кампањата за повторен избор на Доналд Трамп ја објави вчера првата телевизиска реклама, а во спотот од 30 секунди се напаѓаат демократите, а се фалат потезите на американскиот претседател во неговите први седум месеци на должност. 

Објавувањето на рекламата се случува во момент на жестоки критики на сметка на Трамп поради неговите реакции на насилните случувања во Шарлотсвил, каде на собирот на белите продесничари загинаа три лице.

Трамп имено ги критикуваше групите од сите страни.

Во рамки на митингот „Да ги обединиме децата“ во Шарлотсвил на кој избија судирите продесничарските групи се противеа на плановите на локалните власи од паркот во центарот на градот да се отстрани статуата на генералот Роберт Ли, командант на силите на Конфедерацијата во американската граѓанска војна и противник на укинувањето на ропството.

Трамп најави дека ќе се кандидира на следните избори првиот ден откако стапи на должност, што му овозможи да почне со кампањата далеку пред изборите, кои ќе се одржат во 2020 година.