Македонија
17. May 2023 - 12:33

Нов сет документи – 50 евра

До почетокот на наредната година ќе треба да се променат сите лични документи и на нив ќе треба да стои новото име на државата.  

За промена на сите лични документи: пасош, лична карта и возачка дозвола со новото уставно име ќе изнесува околу 50 евра. 

Пресметката покажува дека денеска цел сет на нови документи за лична идентификација ќе чини околу 2700 денари или 750 денари повеќе од претходно.