Бизнис
5. January 2017 - 13:14

Непроменети цените во угостителството

Цените во угостителството во декември лани останале на исто ниво со претходниот месец, а во однос на декември 2015 година пораснале за 0,4 отсто.

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на угостителските услуги во 2016 година на годишно ниво, пак, пораснале за 0,4 отсто во споредба со претходната година, а во однос на декември 2015 година бележат раст од 0,2 отсто.