Македонија
13. јуни 2018 - 21:14

Народ се собира - Гори пред Собрание

Се повеќе граѓани се упатуваат кон Собранието на Република Македонија за да го изразат своето незадоволство од Договорот со Грција за промена на името во Република Северна Македонија.

Во моментов насобраните граѓани пеат македонски песни, а палат и бакли, погледнете.

Инаку пред Собранието има е зголемото пристуство на полиција.