Бизарно но вистинито
7. November 2018 - 19:05

Наместо солзи, и тече крв - ова девојче има тешко пореметување

Девојче (13) од Индија ома мистериозно здраствено пореметување кое му пркоси на медицинското разбирање.Околу две години кога таа плаче намсето солзи и теча крв. Крв исто така излегува и од нејзината глава, раце и нозе.

Нејзината болест потсетува на она што се нарекува стигмата. Тоа е појава слична на онаа која ја трпел Исус при рапснувањето.

Локалната заедница смета дека девојчето ии е опседната од дух или е е благословена од Господ, додека останатите, Вклучувајки ги и медицинските работници, ги обвинууваат нејзе и нејзините родители за измама за да можат да добијат внимание.

Во документарниот филм кој е прикажан на „Barkroft TV", родителите на малата Твинкл очајнички трагаат по одговор за нејзината мистериозна ситуација, бараат стручни лица и доктори низ цела Индија.

Педијатарот и хематолог верува дека таа има проблем со тромбоцитите, или со некој вид на редок рак, но сеуште не е сигурен што го потикнува овој феномен.