Живот
1. February 2016 - 19:34

Најголемиот сексуален мит: Сите тоа го правиме, а лекари дури сега откриваат колку е опасно!

За сексот постојат многу митови и "бабини приказни". Но еден совет за подобар секс се покажал како бесмислен но и штетен. Всушност, уринирањето пред сексот - за кој се вели дека е начин на избегнување на уринарни инфекции, всушност е спротивно од она што се тврди.
 
Уролозите напоменуваат дека намерното уринирање пред сексот го зголемува ризикот од појавување на инфекции, со кои жените почесто се борат од мажите.
 
Урологот Давид Кауфман тврди дека митот за предноста на уринирањето пред сексот е еден од најраширените, па тој своите пациенти мора да ги уверува дека тоа не чини, во спротивно тоа е една од главните причини за појавување на уринарни инфекции.
 
Всушност, за време на сексот вагиналните бактерии можат да се подгурнат во мочниот канал, кој овозможува бактериите да патуваат низ него и полесно да стигнат до мочниот меур, каде создаваат инфекција.
 
Затоа треба да го посетите тоалетот по сексот, да внимавате да внесувате доволно течности во организмот, за да избегнете дехидрација и да помогнете во исфрлањето на бактериите од уринарниот тракт.
 
Покрај ова, инфекции предизвикуваат и презервативите со спермицидни лубриканти.