Бизарно но вистинито
17. July 2020 - 9:22

„Мртовец“ оживеал, но подолго време не смеел да ја напушти мртовечницата

Пациент во болница во Колумбија бил прогласен за мртов и бил испратен во мртовечница… Но, по кусо време, роднините откриле дека тој е жив.

Хуан Хозе Муњос Ромеро (67) е примен в болница со зголемен крвен притисок. На 6 јули лекарите го прогласиле за починат. Роднините, сепак, не им верувале на лекарите, но не им било дозволено препознавање поради мерките против корона-пандемијата.

Подоцна, сепак, ќерката на пациентот некако стигнала до неговото „тело“, па видела дека татко ѝ сѐ уште дише, а очите му се отворени. Лекарите се обиделе да ја убедат дека тоа е само реакција на телото по смртта. Жената била упорна и настојувала да го однесе татко сѝ во друга клиника.

Синот на Ромеро подоцна рекол дека таа лекарска грешка дополнително му наштетило на човекот и, сега тој страда од исхемија.