Свет
17. December 2015 - 8:30

Министерот за одбрана на САД ја користел личната електронска адреса за службени цели

Американскиот министер за одбрана Ешон Картер ја користел личната електронска адреса како дел од службената коресподенција во првите месеци по именувањето во Пентагон, пишува весникот „Њујорк тајмс“.

Весникот додаде дека добил 72 мејла, кои Картер ги испратил или добил од личниот мејл и кои се поврзани со неговата работа.

„Њујок тајмс“ посочи дека писмата, кој ги добил согласно Законот за слобода на информации, се однесувале на различни теми, вклучувајќи говори, средби и изјави за медиумите.