Џет-Сет
17. November 2016 - 10:49

Милена Дравиќ побарала да ја пуштат од болница

Српската глумица Милена Дравиќ, која на крајот октомври беше итно примена на Одделот за онкологија во Белград, на нејзино барање била отпуштена од болница, објави белградскиот весник „Вести“.

- Иако тоа не е вообичено, минатата недела таа беше отпуштена. На излегувањето беше порасположена, но видно истоштена и исцрпена. Како што дојде, така и си отиде, тивко и без помпа, изјави неименуван извор од болницата за весникот.

Тој тврди дека додека престојувала во болница, Дравиќ редовно ја посетувале само една нејзина роднина и жената што и помага дома. 

Гласините говорат дека Дравиќ боледува од тумор што веќе ги зафатил и нејзините коски, поради што операција е неизводлива, па лекарите применувале алтернативни методи на лекување. 

- Ги прими терапиите, па сега е малку посилна, додава изворот.