Македонија
4. January 2021 - 14:10

Мицкоски: На денешен ден од тогашниот бугарски фашистички окупатор се убиени Мирче Ацев и Страшо Пинџур

На денешен ден во 1943 година после сурово измачување од тогашниот бугарски фашистички окупатор убиени се македонските херои Мирче Ацев и Страшо Пинџур. Ова не е политика, туку гол факт, напиша на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

„Нивната борба беше продолжување на борбата на Илинденците, а нашата денешна слобода е цутот на тој пркост. Ден кога треба да се потсетиме колку е скапа слободата, и колку е важна вистината. Слава им!“, пишува Мицкоски.

На денешен ден во 1943 година после сурово измачување од тогашниот бугарски фашистички окупатор убиени се македонските...

Posted by Hristijan Mickoski on Monday, January 4, 2021