Спорт плус
26. September 2021 - 9:11

Македонските кик боксери на балканскиот куп во Тешањ освоија 2 златни и 4 сребрени медали

Македонските кик боксери од Тешањ, Босна и Херцеговина на балканскиот куп освоија 2 златни и 4 сребрени медали.

1. Марко Тодоров - КБК Шампион, златен медал - к1 сениор -63 кг.

2. Енсар Исеин - КБК Шампион, златен медал - лоукик - постар јуниор -86 кг.

3. Викторија Варадинова - КБК Шампион, сребрен медал - лоукик - сениор -65 кг.

4. Туркер Исмаил - КБК Шампион, сребрен медал - киклајт - постар кадет -47кг.

5. Иван Кукуновски, КБК Шампион - без медал.

6. Давид Јовчевски - КБК Гладијатор Скопје - сребрен медал, киклајт - постар кадет +69кг.

7. Павел Стојчевски - АС Делчево - сребрен медал, лајтконтакт - постар кадет -52кг.

-Би сакал да ги издвојам Марко Тодоров, Енсар Исеини и Туркер Исмаил како најпожртвувани борци на турнирот кои оставија голем борбен впечаток кај публиката и кај мене.