Спорт плус
16. April 2022 - 20:12

Магнус девојката Мери Акиевска повторно со злато

Мери Акиевска на меѓународното првенство IFBB Herkules Grand PRIX во Боди билдинг и Фитнес кое се одржа денеска во Скопје во голема конкуренција од девојки од повеќе земји беше најдобра и се закити повторно со уште едно злато во нејзината категорија welness fitness.

Нејзиниот квалитет се потврди со доделувањето на IFBB престижната IFBB International Elite Pro Card, која е престижна желба на сите натпреварувачи во овој спорт.

Мери Акиевска е наша најуспешна натпреварувачка во овој спорт од нашата земја.